Activiteiten

 

Nijmeegse Vierdaagse editie 2017

Op 18, 19, 20 en 21 juli 2017 liepen weer tienduizenden wandelaars de Nijmeegse Vierdaagse. Editie nummer 101. En dit jaar liepen er maar liefst vier mee om geld in te zamelen voor onze stichting! Martinus Zuiderveld, Ardie Derks, Tineke Lentz en Brigitte van de Ven. Ze haalden allemaal de eindstreep!

Ze liepen 5153 euro bij elkaar.

Brigitte van de Ven, Martinus Zuiderveld en Ardie Derks liepen de ‘tocht der tochten’. Brigitte liep voor het eerst mee. Ze liep voor haar zus, die 11 jaar geleden de diagnose sclerodermie kreeg. Tinus liep al voor de negende keer mee. Zijn vrouw heeft sclerodermie. Volgend jaar mag Tinus zich een ‘gouden loper’ noemen, en daarna vindt hij het welletjes. “Hoewel ik nooit met wandelen zal stoppen!”, benadrukt hij. Ardie, die zelf sclerodermie heeft,  loopt al sinds 2004, maar dit is de achtste keer dat ze ‘officieel’ wandelde.

Tineke Lentz liep samen met haar man Fred. Het was voor Tineke de derde keer dat ze meeliep. Ze wilde de Vierdaagse in elk geval nog één keer doen, ondanks de haar verslechterende gezondheid. “Nu zijn mijn benen nog goed.” Tineke nam haar man mee ter ondersteuning.